Thursday, September 22, 2011

mereka sudah 19tahun


nurshamin najwa binti osmarani.
member kaki gosip aku since form1
now she's taking final exam at uitm.
gud luck,,and may Allah bless you always.
KITA SAHABAT SELAMANYA !



nurul nazihah binti sulaiman
teman mengumpat, karaoke sumbang, tidur dalam kelas 
very busy with her matrix life area2 johor.
sangat sporting, dan kau tak kan pernah kering gusi kalau borak dgn dia.
semoga kau peroleh 4rata untuk pspm ni beb !
kirim salam dgn abg remy tu.
moga Allah permudahkan segala urusan kau.
biar usia kita seiring dgn amal ibadat kepadaNya.
  





Saturday, September 17, 2011

sudah menjadi warganegeri pulau pinang

pusing2 ikut mana pun masih di penang lagi, tak kan sesat punya.
jangan sampai terjun laut sudahlah =,=.

assalamualaikum.

hari yang hebat kerana pertama kali mengEXPLORE negeri orang yang bakal aku bermastautin selama 4tahun ini.

memang namanya perempuan kan kalau bila kata nak out je mesti "shopping lettew" ?

semua barang yang minat, mampu dibeli, tapi antara nak atau tak nak je. pusing2 satu complex sambil otak terpaksa bekerjasama dengan hati untuk fikir nak beli ke tak nak !
prinsip aku "once dah berkenan beli je sebelum terkenang barang yang tiada"
pfftttt-(tapi bukan kali ni, mak saya bukan gabenor negara ye)

setelah jenuh berfikir cuma beberapa barang yg penting sahaja dibeli,,duit mengalir dengan deras bak air terjun di jeram kemensah tak mampu dikembalikan "the goods are not returnable"

KECUALI,,


   credit to fida,,thanx for everything


Monday, September 12, 2011

when a potato couch start to get rid of the couch

assalamualaikum, dan salam merdeka !

penat, letih, taksub, bangga, teruja dan segala macam lagi perasan  yang timbul pada hari pertama memulakan kehidupan sebagai seorang mahasiswi usm .

selamat jalan tilam, sofa empuk, dan bantal busuk yang menemani aku selama beberapa bulan dirumah dahulu.
lemak2 dibadan sedang dikerah pecah dan akan dinyahkan daripada badan ini. kepada mata kurniaan Allah ini dipaksa rela untuk tidak mengantuk sepanjang kuliah, kelas dan aktiviti universiti walaupun kadang2 terbabas juga. kehidupan hari pertama tidak berakhir pada pukul 5petang dimana semua "kawan2 baru" berebut naik bas untuk balik ke desasiswa  masing2. aku teruskan langkah menghayun kaki ke suatu tempat perjumpaan untuk menguji ketahanan fizikal yang sememangnya dah lama tak diuji ! otot2 badan menjerit kesakitan ! "oi chantek aku dah sakit ni, bila kau nak berhenti" kata otot. syaitan pula mula menyuntik semangat negatif "chantek, kau dah penat alahhh balik je lahh"
TAPI SEMANGAT SAYA KUAT, MESTI CUBA SAMPAI HABIS. dan saya dapat habiskan walaupun sekadar CUKUP SYARAT,"eh jadilah, si potato couch ni baru je nak get rid of the couch"

___ 
terkejut melihat gambar di kad matrik !
mata macam baru lepas touch up lepas kena tumbuk.tapi chill  derr tetap CHANTEK .


pssstt : tadi ada bakal isteri terbaik datang ketuk pintu bilik ajak pergi solat jemaah dekat surau.bilalah aku nak jadi macam dia T_T


Friday, September 2, 2011

fuhhh fuhh fuhh (melibas kibas habuk2 dekat blog ni)

mood raya !
tiada masa untuk menekan tekan huruf2 ni.

hanya ini yang boleh disajikan,, silalahh

ehh atuk atuk pandang sini
(nantikan kisah seterusnya)



tak guna berkamera secanggih DSLR jika anda malu malu untuk ditangkap gambar.
lagi tak guna kalau anda mempunyai kamera semahal DSLR jika tidak pandai menggunakannya.
jadi bersyukurlah bagi mereka yang mempunyai kamera walaupun hanya 0.3 megapixel sahaja.
selamat hari raya :)  *sumber (nina comel)